HD videos Instagram

Instagram Video

We kennen allemaal de korte video’s die al ‘loopend‘ op je Instagram tijdlijn voorbij komen. Opgenomen met je telefoon en bedoeld als korte videoshots waarmee je kunt laten zien wat je bezig houdt. Eerst maximaal 15 seconden, maar afgelopen jaar gelukkig al uitgebreid naar video’s van een minuut! Nu leek het mij mooi om ook High Definition videos af te kunnen spelen via Instagram. Omdat de films die ik maak groot zijn qua bestand, kon ik ze tot voor kort niet in Instagram laten draaien. Maar na enig uitpluiswerk en het nodige gecomprimeer, lukt het! Ik monteer de video’s terug naar een minuut: een uiterste krachtsinspanning. Kill your darlings voor gevorderden 🙂 Schaven tot er niet meer dan 60 seconden over zijn gebleven, maar waarbinnen het verhaal nog wel overeind blijft.