About Foodie Records

Mijn naam is Anja Roubos. Ik heb Foodie Record opgericht om de verhalen en culinaire beelden die ik maak te kunnen delen. Door middel van fotografie, video en woord vertel ik verhalen over eten. Ik onderzoek hoe we media kunnen inzetten om te praten over eten, om de boodschap van mensen die communiceren via eten over te brengen en hoe we media kunnen inzetten om kennis over voeding te delen.

Anja Roubos - Foodie Records

Ik beschrijf en analyseer food en food-gerelateerde onderwerpen. Ik heb een Master in Theater-, Film- en Televisiewetenschappen (Universiteit Utrecht) en een grote interesse in food narrative; de manier waarop het verhaal over eten wordt verteld. Ik combineer mijn kennis over film, televisie en nieuwe media met mijn interesse in de manier waarop we eten gebruiken om te communiceren en de media gebruiken om te praten over eten. In 2011 ben ik een Nederlandstalig foodblog gestart (Tarte taart An) en heb veel ervaring opgedaan met het schrijven over eten. Recentelijk ben ik begonnen met het schrijven van essays over eten en de manier waarop we media in zetten om te praten over eten. In mijn essays focus ik op de manier waarop we culinaire verhalen vertellen en hoe we media gebruiken om passie te delen. Ik bestudeer de manier waarop chefs eten inzetten om een boodschap over te brengen en de manier waarop verhalen en boodschappen van deze chefs en restaurants worden vertaald door de media.

Mijn grootste interesse gaat uit naar food narrative. Ik wil zelf bijdragen aan deze food narrative door het in beeld brengen van mooie producten, chefs, recepten, restaurants, patissiers, keukens, ambachtslieden en food-gerelateerde onderwerpen via video en fotografie. Tegelijkertijd doe ik via mijn essays onderzoek naar de bijdrage die het food narrative levert aan onze maatschappij. Welke invloed speelt food narrative bij de manier waarop wij omgaan met eten? Hoe heeft het food narrative zich ontwikkeld door de jaren heen en wat betekent dat voor de toekomst?

De afgelopen tien jaar heb ik mij naast mijn interesse voor eten ingezet voor mijn eigen bedrijf in webdesign en vormgeving (www.rouboskoring.nl). Gaandeweg ontdekte ik hoe belangrijk het materiaal is waar je mee werkt. Ik ben steeds meer gaan fotograferen, om zo zelf te beschikken over mooi fotomateriaal voor de sites die ik bouwde. Langzaam maar zeker heeft mijn interesse in het food narrative meer vorm gegeven aan de projecten waar ik aan werkte. Voorbeelden van mijn foodfoto’s zijn te vinden op diverse websites. Op mijn blog Tarte taart An, op Pinterest en o.a. op deze websites: www.messenslijpen.nl/sharingknifeknowledge www.jonnieskoksmes.nl, www.jonniessteakmes.nl en op www.macknife.nl Voorbeelden van mijn video’s zijn te vinden op deze website en op mijn Vimeo kanaal: https://vimeo.com/foodierecords

FoodieRecords-flaviconolight